نهاد کتابخانه های عمومی کشور

سایت جهانی کتابخانه نابینایان برلین که همه نابینایان با نام کتابخانه برلین میشناسند سالهاست که به تولید و جمعآوری کتابهایی که ویژه نابینایان ضبط گردیده پرداخته و در این راستا یکی از موفقترین مراکز تولید و توزیع کتب برای افراد با آسیب بینایی در خارج از کشور بوده است.
آقای دکتر علی تینایتهرانی مسئول سایت جهانی نابینایان برلین درباره شروع به کار سایت و آغاز تولید کتب صوتی میگوید:
جنگ ایران و عراق و جنگ داخلی افغانستان و ناآرامیهای تاجیکستان خیلی از فارسیزبانها را از کشور خودشان دور ساخت؛ این افراد اغلب به زبان کشوری که در آن ساکن شده بودند آشنا نبودند و برای تهیه کتاب هم مشکل مضاعف داشتند. لذا تصمیم گرفتیم تا با ایجاد بخشی که بتواند هم نیاز مطالعاتی نابینایان فارسیزبان را فراهم کند و هم در جهت ایجاد یک بخش فرهنگی که مفید واقع شود گامی مؤثر برداریم. از اینرو ابتدا کتب صوتی که بیشتر توسط مؤسسه نابینایان رودکی ضبط شده بود را جمعآوری کرده و با رایت بر روی لوحهای فشرده فراهم کردیم تا هم برای افراد نابینا بیهزینه باشد و هم برای مؤسساتی که از آنان حمایت میکردند بار مالی نداشته باشد. سعی داشتیم این لوحهای فشرده را در اختیار نابینایان در اروپا و امریکا و حتی استرالیا قرار دهیم.
پس از آن با گذشت زمان و همگانی شدن اینترنت در سال 2011 تصمیم بر ایجاد فضایی گرفتیم که همه نابینایان فارسیزبان در سراسر جهان بتوانند از آن بهره ببرند. در راستای چنین هدفی سایت راهاندازی شد و همه کتابهایی را که در اختیار داشتیم روی سایت بارگذاری کردیم و از آن پس به تولید کتب نیز پرداختیم و تا به امروز بیش از 1100 عنوان کتاب به صورت گویا تولید شد و از کتب تولیدی مراکز ضبط که برای نابینایان فعالیت میکردند نیز استفاده کردیم. اینک پس از گذشت 20 سال با ارائه خدماتی که ذکر شد و ایجاد مراکز کتابخانهای ویژه نابینایان توسط نهاد کتابخانههای عمومی در ایران که میتوانند در زمینه رفع نیاز مطالعاتی افراد نابینا فعال باشند ضرورت ادامه کار کتابخانه برلین مانند سابق دیده نمیشود. لذا تصمیم به تعطیلی کتابخانه برلین و استفاده از خدمات کتابخانههای ویژه نابینایان و کمبینایان در ایران گرفته شد.
امید است که مراکز خدمترسانی برای نابینایان بتوانند در جهت تهیه کتب صوتی و ارائه آن به افراد محق گامهای ثمربخش بردارند.